Menü betöltése
folyamatban...

Receptek Berta tésztával

- Levesek - Főételek - Saláták - Desszertek

Széna-szalma tészta

3 tojást, lisztet, kis sót, 2 kanál vizet összegyúrunk, kinyújtjuk levestészta vékonyságúra, majd vékony metéltre vágjuk. A felét zsírban szép pirosra sütjük, másik felét kifozzük, majd a két tésztát összekeverjük és baracklekvárt adunk hozzá. Tálaláskor cukrozott dióval vagy mandulával leszórjuk.

Túrós csusza Maca módra

Hozzávalók:
250 g Berta csuszatészta
250 g túró
1,5 pohár tejföl
1 vaníliacukor
2 evőkanál cukor
margarin a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:
A csuszatésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Hozzáadjuk a túrót, 1 pohár tejfölt, vaníliáscukrot és a cukrot. Margarinnal kikent tepsibe belesimítjuk. A fél pohár tejfölbe fél evőkanál cukrot keverünk, és ezt a tetejére rásimítjuk. Előmelegített sütőbe rózsaszínre sütjük. Desszertként tálaljuk.

Hajóstészta

40 dkg 4 tojásos széles metélt, 0,5 / tej, 10 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 2 db tojás, 5 dkg margarin.

A száraztésztát 0,5 I vízben és 0,5 I tejben puhára fozzük. Leszurjük, majd olvasztott margarinba tesszük. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral elkeverjük, és dúsítjuk a tojások felvert fehérjével. Összekeverjük a tésztával. Elore melegített sütoben kb. 10 percig sütjük. 30 perc